Direktlänk till inlägg 13 februari 2009

Twilight Kapitel 7: Nightmare

Av twilightsaga - 13 februari 2009 19:27

Nightmare

  • Medverkande personer

Bella                       

Charlie

Mike                                

Jessica

Angela                            

Jacob

Edward                            

Phil

Alice                                

Emmett

Jasper    

Rosalie

Renee                            

Lauren

Tyler


När Bella kommer hem från La Push vill hon ha bort alla funderingar och misstankar om "Cold ones" när hon ska sova så hon sätter på sig sina hörlurar med en skiva från som hon fick av Phil i julklapp.Hon somnar och då kommer drömmen.Hon är i skogen en bit från First Beach i La Push och i drömmen försöker hon följa ljudet av vågor så hon hittar tillbaka till solen.Plötsligt dyker Jacob upp och skriker åt henne att run,hide! Bella skakar av sig honom i sin desperata letan efter solen.Hon hör också Mike som ropar "run". Helt plötsligt förvandlas Jacob till en rödbrun varg (Jacob berättade ju att Quileute indianerna härstammar från vargar och varulvar.)Även fast att Bella hör Mike skrika "run" går hon mot ett ljus bakom träden som kommer närmare och närmare,det måste vara solen. Men ut genom träden kommer Edward med ett vackert vitt leende och säger "trust me".Men när hon börjar gå mot honom flyger en varg mot Edward...Då vaknar Bella,skrikande.Hon kollar ner på sig själv,hon hade aldrig bytat om och ligger i sin säng i sina vanliga kläder. Klockan är 05.00 och Charlie har redan åkt och fiskat,alltså inte väckts av hennes skrik,bra!Hon kan inte somna om så hon börjar slå upp sidor på internet om vampyrer.Hon blir faschinerad av vampyrerna i Italien som kallas "Stregoni Benefici" som är något liknande det Jacob beskrev,inte som vanliga vampyrer,de livnär sig på djurblod.Det står även om kännetecken,kall hud,vit porslinshud,snabbhet,styrka och skönhet,allt som beskriver Edward.Hon kan dock inte få ihop det här med att de inte kan gå ut på dagen,för det gör ju Edwards familj...Hon tar en promenad i skogen för att skaka av sin frustration.Hon kommer fram till att hon har två alternativ,1: att låta Edward va som han säger är det smarta eller 2:hon bryr sig inte om vad hans familj är,om de är vampyrer eller superhjältar eller vad dom nu är.om han nu är farlig har han haft så pass många gånger på sig att skada henne men inte gjort det.Hon väljer det andra alternativet och hon kommer fram till att hon skrek i drömmen för att hon var rädd att Edward skulle skadas,hon kommer till slutsatsen att hon gillar Edward som mer än en vän.Under helgen händer inte mkt... men på söndagen märker hon något underligt,hennes fönster som står öppet under nätterna är mycket lättare att öppna än vanligt. (Har du läst Midnight sun vet du varför)På måndagen skiner solen och hon stöter på Mike som ännu en gång frågar ut henne på en dejt.Bella säger att hon inte är intresserad men att Jessica definitivt är! När hon letar efter Edward märker hon att han inte är i skolan och inte heller hans familj...När hon kommer hem ringer Jessica och skjuter upp deras shoppingtur då Mike bjudit ut Jessica på middag.Bella anstränger sig för att låta entusiastisk och sen lägger hon sig ute på gräsmattan med en filt och försöker läsa lite Jane Austen-klassiker men överallt hittar hon saker som påminner henne om Edward,som karaktärer i böckerna..Hon somnar men vaknar när Charlies bil kör upp på uppfarten men hon har en känsla av att hon är iakttagen (Om du läst midnight sun fattar du det ironiska i detta så jag rekommenderar att läsa den på www.stepheniemeyer.com) Charlie blir konfunderad när Bella inte ska till dansen men utvecklar inte konversationen.
Nästa soliga dag i skolan är Cullens frånvarande igen men efter skolan möter Bella Angela och Jessica för att köpa Angelas och Jessicas klänningar och så till balen.De åker till Port Angeles....


Citat:

"I don't think it's the best idea...if you ever repeat what I'm saying right now I will cheerfully beat you to death, but I think that would hurt Jessicas feelings,really Mike,are you blind?!"- Bella som svar på Mikes förfrågan om en dejt


"Weren't there any other names available in the late eighteenth century?"- Bella tänker på hur alla Jane Austens huvudpersoner heter Edward eller ett liknande som Edmund. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av twilightsaga - 1 september 2009 07:28

Hejhej!Jag lovade ju att ta ett stort beslut igårkväll och sedan skriva om det här och det är precis vad jag kommer göra nu. Det är egentligen ett lika stort beslut för mig som för min lilla blogg här,hihi!   Men tidigare i år,det var nog rätt länge ...

Av twilightsaga - 31 augusti 2009 07:12

Hejhej!Jag lovade ju att ta ett stort beslut igårkväll och sedan skriva om det här och det är precis vad jag kommer göra nu. Det är egentligen ett lika stort beslut för mig som för min lilla blogg här,hihi!   Men tidigare i år,det var nog rätt länge ...

Av twilightsaga - 30 augusti 2009 14:23

Hejhej!Detta är alltså mitt andra Veckans Twilight och jag har sett fram emot detta hela veckan,hihi!Om ni kikar in på bloggen imorgon så kommer det att stå om ett stort beslut,ifall jag tar det. Det är inte säkert men jag kommer bestämma mig ikväll....

Av twilightsaga - 23 augusti 2009 13:35

Hejhej!Idag,söndagen den 23 augusti blir premiären för "Veckans Twilight". Ny start-ny design,hope you like it! Kommer skriva från varje dag denna veckan,det som jag känner är intressant eller bra eller ja,you get it :D   Måndag 17 augusti New Moons ...

Av twilightsaga - 15 augusti 2009 21:50

Hejhej på er alla igen!Jag har börjat sakna denna bloggen allt för mycket och känner att jag måste fortsätta ha nån slags kontakt med den. För några dagar sen fick jag en idé som kanske skulle kunna hjälpa mig med detta men jag ville först tänka igen...

Presentation

Omröstning

Kommer du att läsa mytwilight.bloggagratis.se nu istället?
 Ja självklart!
 Jag tror det
 Vet inte...
 Tror inte det
 Nej!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Twilightsaga-When Twilight falls and the New Moon shows,you'll wait for the Eclipse so the Break of Dawn will come med Blogkeen
Följ Twilightsaga-When Twilight falls and the New Moon shows,you'll wait for the Eclipse so the Break of Dawn will come med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se