Direktlänk till inlägg 5 februari 2009

Varulvars mytologi!

Av twilightsaga - 5 februari 2009 18:41

Hej!
Nu tänker jag skriva om varulvarnas mytologi (Jacob Black m.fl) och vill först bara påminna er om att kommentera i mitt inlägg "Mina Volturi" för detta är en punkt jag är mkt intresserad av att höra era åsikter!

Vill även påminna er om att jag här beskriver varulvarna i Twilight och hur dom fungerar!


  • Utseende

Good lord! Helt enorm,lång som en häst på bakben men smalare och mer muskulös.Enorma huggtänder,precis som på en varg men vargar går väl inte på bakbenen?...

Nä just det,vargar går inte på benen,men människor gör.

En varulv är ju nämligen en mix på en människa och en varg. Färgen på deras päls kommer ifrån deras hårfärg.

En sak människorna märker är att det inte är en vanlig varg de har att göra med,vargen är till synes mer intelligent och tänkande och man kan nästan se att hjärnorna i flocken är synkroniserade när de inte ylar så mkt som vanliga vargar.

Hur lurviga varulvarna blir i deras vargform beror på hur långt hår människan har.Därför är människan ofta kortklippt då det är lättare att handskas med en icke-lurivig päls.

Angående utseende...när de är människor,kanske några veckor innan den första förvandlingen,börjar de växa drastiskt och de växer mkt!!

Som Charlie säger till Bella angående Jacobs växande "You can actually see that boy growing".

Andra kännetecken på att de börjar bli varulvar är att deras ansikte blir manligare,äldre men ändå ungdomligt och alla kroppens muskler blir drastiskt större.


  • Snabbhet

Precis som våra vampyrvänner i Twilight har varulvarna en oehörd snabbhet.

Jacob anser att springa är det bästa som finns när han är i vargform.

De har även hypersnabba reflexer,precis som vampyrerna.

Snabbheten är en av de punkter där de kan relatera till vampyrerna, hur lite de än vill!!


  • Styrka

Varulvarna är inte uppmärksamma på deras nyfunna styrka.De använder den utan vetande,Bella beskriver tillexempel Jacobs kramar som "crushing" och att hon inte kan andas men Jacob är inte medveten om detta förräns hon säger det.

Jacob beskriver styrkan som något han är gjord för att ha.

Det var ju LÄTT för hela varulvsflocken i La Push att ta Laurent och döda honom,lätt som en plätt!
EN vampyr mot EN varulv är en annan sak,en varulv skulle inte kunna mäta sin logik+styrka med en vampyr.Speciellt inte mot en vampyr som Emmett med den styrkan!

Men ingen varulv kan ensam ta en vampyr.

Men en av deras styrkor är att dom kan höra varandras tankar.En sak som kan mätas med Cullens egentligen eftersom Cullens i princip kan höra tankar då de har Edward som kan varna dom för allt då han också hör tankar men vems han vill,varulvarna hör bara varandra.


  • Kroppsliga fördelar

Förutom styrkan och det där har de en speciell fördel. Deras skador läker mkt mkt mkt mkt (MKT) fortare än andra.När Seth tillexempel bryter nyckelbenet läker det på några timmar när Carlisle lagt ett bandage.

En annan cool sak som egentligen är desamma för vampyrer bara motsatsen om ni fattar,de fryser aldrig utan håller en temp. på över 40 grader,vampyrerna fryser heller aldrig men är iskalla.

Varulvar skapas endast i en stad där det existerar vampyrer vilket är bra eftersom det då inte blir några "överskott" av varulvar nånstans då vampyrerna är utspridda över hela världen.

Deras hud är precis som vampyrernas hård,inte lika hård som vampyrernas men Bella bryter tillexempel handen när hon försöker slå Jacob i ansiktet.

Varulvarna,precis som vampyrerna,åldras inte.


  • Hur blir man en varulv då?

Jo,förr i tiden när förfäderna till quileuteindinanderna levde,de som kallas andekrigarna,så kom vampyrer till deras by.

De hade märkt att de kunde gå ut i en ande från deras kropp och uppenbaras i en annan form,typ gå in i en annan människa eller ett djur.

När vampyrer kom till byn skiftade krigarna in till vargar och slet sönder dom och sedan brände dom delarna.

Back to the point,de märkte att när de var i vargform åldrades dom inte!


Så det var väl själv början till man-varg saken!

De är alltså inte varulvar "full moon-crap" och sånt utan dom är som Aro säger,shape-shifters,alltså inte halv man/halv varulv utan de är en man i en vargs kropp.

Om vampyrer helt skulle försvinna skulle de inte kunna förvandlas mer utan de skulle förbli män.

Som när Victoria kommer med 20 vampyrer ökade Jacobs flock drastiskt,antalet varulvar anpassas efter antalet vampyrer.


Först trodde flocken att det endast var män som blev varulvar men när Leah blev det sa Jacob “What I am was born in me. It’s part of who I am, who my family is, who we all are as a tribe.”


Där finns ingen exakt ålder för när den första förvandlingen sker,men Jacob säger att om man blir extra arg eller liknande så triggar det förvandlingen.

Sam var ju först och han var varg under två veckor,han visste inte vad som hänt och trodde att han hade blivit galen.


The end

 
 
Ingen bild

Joizan

5 februari 2009 19:43

Tror inte jag pallar läsa allt xD

 
Jenny

Jenny

5 februari 2009 19:58

:) Vargarna är coola men vampyrerna regerar ;D haha

http://tsivqdnil.blogg.se

 
Ingen bild

Emelie

5 februari 2009 22:28

Hej!
Jag har en fråga och hoppas du kan svara på den. :) I filmen ber Edward Alice hålla sina tankar för sig själv, vet du vad han menar? Liksom vad är det Alice går runt och tänker på som Edward inte vill veta? Hoppas du fattar vad jag menar. :p Kram!

 
Ingen bild

tove

16 april 2009 18:28

hej! skulle ni vilja vara människa vampyr eller varulv? jag skulle iallafall vilja vara vampyr tror jag... fast bara om jag hade hittat min själsfrände de blir så mkt roligare när man är två!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av twilightsaga - 1 september 2009 07:28

Hejhej!Jag lovade ju att ta ett stort beslut igårkväll och sedan skriva om det här och det är precis vad jag kommer göra nu. Det är egentligen ett lika stort beslut för mig som för min lilla blogg här,hihi!   Men tidigare i år,det var nog rätt länge ...

Av twilightsaga - 31 augusti 2009 07:12

Hejhej!Jag lovade ju att ta ett stort beslut igårkväll och sedan skriva om det här och det är precis vad jag kommer göra nu. Det är egentligen ett lika stort beslut för mig som för min lilla blogg här,hihi!   Men tidigare i år,det var nog rätt länge ...

Av twilightsaga - 30 augusti 2009 14:23

Hejhej!Detta är alltså mitt andra Veckans Twilight och jag har sett fram emot detta hela veckan,hihi!Om ni kikar in på bloggen imorgon så kommer det att stå om ett stort beslut,ifall jag tar det. Det är inte säkert men jag kommer bestämma mig ikväll....

Av twilightsaga - 23 augusti 2009 13:35

Hejhej!Idag,söndagen den 23 augusti blir premiären för "Veckans Twilight". Ny start-ny design,hope you like it! Kommer skriva från varje dag denna veckan,det som jag känner är intressant eller bra eller ja,you get it :D   Måndag 17 augusti New Moons ...

Av twilightsaga - 15 augusti 2009 21:50

Hejhej på er alla igen!Jag har börjat sakna denna bloggen allt för mycket och känner att jag måste fortsätta ha nån slags kontakt med den. För några dagar sen fick jag en idé som kanske skulle kunna hjälpa mig med detta men jag ville först tänka igen...

Presentation

Omröstning

Kommer du att läsa mytwilight.bloggagratis.se nu istället?
 Ja självklart!
 Jag tror det
 Vet inte...
 Tror inte det
 Nej!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards