Alla inlägg under januari 2009

Av twilightsaga - 19 januari 2009 20:30

Hej!

Här tänkte jag lista dom i Twilightsagan med speciella talanger.Har alltså inte glömt de som jag inte skriver här utan jag skriver endast dom med speciella talanger.

Skriver inte Volturi i detta inlägg för då får ni hjälp i omröstningen :D

Det kommer i ett annat inlägg!

Ciao!


  • Alistair: Vampyr från England,nära bekant med Carlisle.Speciell talang: Han är en utmärkt spårare.Ni vet alla James,han är en utomordentligt duktig spårare,multiplicera hans talang med 10 så får ni Alistairs talang!
  • Benjamin: Medlem av den egyptiska klanen efter att dess ledare Amun förvanlade honom.Speciell talang: Han kan manipulera de fyra elementen-Jord,Eld,Vind och Vatten.
  • Charles: Reser som nomad med sin partner Makenna.Speciell talang: Han kan skilja lögner från sanningen och det är inte ens lönt att försöka ljuga för honom.
  • Alice Cullen: Medlem i Cullen-klanen. Speciell talang: Hon kan se i framtiden,men hennes syn är subjektiv vilket betyder att den ändras om personen i fråga ändrar sitt beslut.
  • Carlisle Cullen: Skapare av Cullen-klanen.Speciell talang: Man skulle kunna kalla detta en talang,han är ju faktiskt helt immun mot människoblod-lukt. Hans andra talang är ju medlidande och han är oehört trevlig och förstående.
  • Edward Cullen: Medlem i Cullen-klanen.Speciell talang: Han kan läsa tankar.
  • Emmett Cullen: Medlem i Cullen-klanen.Speciell talang:Han har ouppnålig styrka och är förmodligen en av de starkaste vampyrerna i världen.
  • Esme Cullen: Medlem i Cullen-klanen.Speciell talang:Precis som Carlisle har hon ingen konkret talang men hon är så kärleksfull att det kan räknas som en talang.
  • Renesmee Cullen: Medlem i Cullen-klanen.Speciell talang:Hon kan genom att lägga sina handflator på en annan vampyr eller människa förmedla alla hennes minnen hon har i sitt liv.Även på de som Bella,har en sköld.
  • Eleazar: Medlem i Denali-klanen. Speciell talang: Han kan läsa reaktioner på vampyrer och han är oehört smart.Plus,med hjälp av en fantastisk kommentar fick jag reda på att Eleazar även kan läsa vampyrens speciella talang!
  • Jasper Whitlock-Hale-Cullen: Medlem i Cullen-klanen.Speciell talang: Han kan manipulera känslorna på de i hans omgivning.
  • Rosalie Hale-Cullen: Medlem i Cullen-klanen.Speciell talang: Hon kan med sin utomordentliga skönhet locka till sig män.Detta gör hon dock inte med vilje utan det kom med förvandlingen.
  • James: Han var innan Edward dödade honom en amerikansk nomad tillsammans med sin partner Victoria och kompanjon Laurent. Speciell talang: Jättebra spårare.
  • Kate: Medlem i Denali-klanen.Speciell talang: Hon kan fälla en vampyr på dess bara knä,hon ger dom om vi ska likna det med något mänskligt,en elektrisk chock.
  • Siobhan: Medlem i den irländsk-klanen. Hon kan genom sina tankar och önskningar få saker att ske.
  • Isabella/Bella Swan-Cullen: Efter äktenskapet med Edward är hon medlem i Cullen-klanen.Speciell talang: Hon har en slags sköld som skyddar henne mot alla vampyrers talanger som påverkar någonting fysiskt men även de som försöker komma in i hennes huvud och läsa tankar eller påverka hennes tankar.Endast Jasper,Alice och Renesmee kan påverka henne psykiskt.Men alla andras talanger kan inte påverka henne.Men hon kan även släppa ifrån sig skölden och skydda alla runt omkring sig så dom får samma skydd som hon mot de andras talanger.
  • Victoria: Hon var tidigare medlem i James och Laurents klan men nu är även hon död precis som hennes före detta kompanjoner.Hon och James var ju partners men Edward lyckades tillslut att döda båda två.Speciell talang: Inte heller en konkret talang men hennes egenskap att kunna lämna älskade bakom i en strid för att rädda sig själv är en sorts talang om man ser det från en vampyr-synvinkel.
  • Zafrina: Medlem i Amazon-klanen med hennes systrar Kachiri och Senna. Speciell talang: Hon kan skapa illusioner i andras huvuden och få dom att tro att dom är på ett annat ställe.Det gör det lätt för henne att döda dom då dom faktiskt tror att dom är ensamma eller med sin älskade på en helt annan plats.


Hoppas ni har lärt ert ngt nytt och tyckte detta var intressant,några av talangerna visste jag inte om själv så några fick jag läsa på men dom flesta kunde jag faktiskt i huvudet :)

Kan du vara snäll att kommentera vilken talang du tycker är mest beundransvärd och varför och vilken du helst skulle vilja ha om du var vampyr för jag är oehört intresserad!

Jag tycker att Bellas är mest beundrandsvärd då hon är den enda vampyr som kan stänga ute i princip alla andra och jag skulle nog helst vilja ha hennes talang då jag inte bara skulle kunna skydda mig själv utan också alla dom jag älskar.


Kommentera...NU! :D
Ciao!

Av twilightsaga - 19 januari 2009 17:50

Här kommer resultaten i den senaste omröstningen!


Rätt svar: Riley.

Det är ju så att Victoria vill veta om Bella fortfarande lever/inte blivit vampyr så hon kommer tbx till Forks.Men eftersom hon vet att Cullens känner igen hennes doft gör hon sig en partner,Riley.Edward har "lärt känna" Riley genom hans tankar och försöker att få honom att förstå att han inte bör kriga på Victorias sida då hon bara lurat honom med att säga att hon älskar honom och han säger att alla kyssar varit lögner,och Edward har såklart rätt. Victoria vet att hon lindat Riley runt sitt lillfinger och får honom ändå att kriga på hennes sida.

Det blir Seth Clearwater som krigar mot Riley,och vinner.


De andra resultaten:

James: 17.2 Man kan säga att detta är 25% rätt då James faktiskt var hennes partner en gång i tiden men jag frågade efter en specifik situation,men annars rätt om man borträknar hans bortgång!

Aro: 3.4%

Caiu: 0%

Santiago: 0%

Joshua13.8%


Riley: 65.5% Riktigt bra jobbat hörrni!

Av twilightsaga - 19 januari 2009 16:26

Fullt namn: Mary Alice Brandon Cullen

Födelsedag:1901

Dagen av förvandling till vampyr: 1920

Född i: Biloxi,Mississippi

Hårfärg: Svart

Ögonfärg: Guld/svart

Speciell talang: Kan se in i framtiden

Familj: Gift med Jasper Whitlock-Hale-Cullen. Carlisle, Esme, Edward, Bella, Renesmee och Emmett Cullen och Rosalie Hale-Cullen.

Hobby: Shopping och att klä sin familj


Alice Cullens historia

En mycket ung och rädd flicka blev straffad,hon skulle brännas på bål,henens föräldrar och systrar blev straffade för dom hade ju levt med en häxa.

Hon kunde se in i framtiden och det var ju bara häxor som kunde det eller hur,hon skulle försvinna då hon kunde vara ett hot.

Det var stackars 19-åriga Alice som blev utsatt för detta.Hon kunde nämligen se visioner om vad som skulle hända,även om dom bara var subjektiva,fungerade tills den personen hon såg ändrade beslut var det ändå häxlikt.


Hon hamnade tillslut på ett dårhus istället för att brännas på bål då en gammal man som arbetade där rekommenderade att prova ett dårhus först.Han var vampyr och han trånade efter hennes blod men tyckte om henne för mycket för att förvandla henne.Där arbetade även en annan man,en hemsk ondskefull vampyr,James.Han är ju som ni alla vet en "spårare".Han ville inte ha Alice förräns han visste att den gamle mannen var vampyr och också ville ha henne.

Alice levde i ett konstant mörkt rum för dom ville att hon skulle mista förståndet och då med hennes förmåga att se in i framtiden,hennes häxkrafter som dom kallade det.

När den gamle vampyren fick reda på vad James ville skyndade han sig att förvandla lilla oskyldiga Alice.


När James tappade spåren på Alice blod blev han fundersam,han kollade in i saken men fick inte fram en lösning.Han tog sig tillslut runt den gamla mannen,han förstod inte varför den gamla mannen inte försvarade Alice dygnet runt.

När James bet Alice reagerade hon inte som en människa skulle.Den gamle mannen hade ju redan förvandlat henne och därför var James gift bara en påskyndning av förvandlingen. James förstår vad som hänt och dödar då den gamle mannen för hämnd.

Alice blev då den enda av hans offer som överlevt på egen hand.


Alice reser på egen hand i cirka 8 år men hon har sett Jasper i hennes syner och att han kommer finna henne,hon vet inte var bara eftersom han hela tiden ändrar sin väg.

Tillslut har han ett fast mål,Philadelphia och hon åker för att möta honom.

Hennes första replik var "Där är du ju,jag började bli orolig" och så kramade hon honom.Jasper som var en gentleman lät henne förklara och sedan 1948 har de varit ett par.1950 anlände dom till Cullens.


De har gift sig men till skillnad från Emmett och Rosalie,bara en gång.


Alice och Bella får direkt en nära kontakt och blir som systrar direkt.


Alice är en väldigt glad och lycklig person.Hon älskar att organisera och att hålla i fester.
Det är hon som håller i examensfesten och i Bella och Edwards bröllop.





Av twilightsaga - 19 januari 2009 15:35

Fullt namn:Emmett McCarty Cullen

Födelsedag:1915

Dagen av förvandling till vampyr: 1935

Född i: Tennessee

Hårfärg: Svart

Ögonfärg: Guld/svart

Speciell talang: Ouppnålig styrka

Familj: Gift med Rosalie Cullen.Carlisle,Esme,Edward,Bella,Renesmee,Alice och Jasper Cullen.

Hobby: Tävling i alla former

Bil: Röd Jeep Wrangler


Emmett Cullens historia

Redan i tidiga år var Emmett mycket intresserad av friluftslivet och att sporta utomhus.

Han var ofta uppe i bergen en bit från var han bodde. En dag år 1935 när han var uppe i bergen blev han attackerad av en enorm grizzlybjörn. 

När han trodde att han skulle dö såg han en utomordentligt vacker blond kvinna,hon lyfte upp honom som om han inte vägde mer än en fjäder och bar honom nog minst 10 mil.

Efter det har han inte fler minnen än den eviga tortyren som inte verkade ta slut,förräns elden slutade upphöra i hela kroppen förutom i halsen,där han törstade efter blod.


Familjen han kommit till,Cullen,bestod nu av Carlisle-dess ledare,Esme-hans fru och deras "barn" Edward och Rosalie.

Det var Rosalie som räddat honom,det förstod han och gud vad vacker hon var,Emmett kallar alltid Rosalie hans ängel och ibland hans skyddsängel eller ersättningen för hans stilla hjärta.

Dom blev snabbt kära och är gifta.

När Carlisle och Rosalie förklarade vampyrsaken efter förvandlingen blev dom förvånade då han inte reagerade negativt.

Han sa "But if Carlisle and Rosalie,my angel,are vampires,how bad could it be?"


Emmett och Rosalie har faktiskt gift sig oehört många gånger.Han säger att eftersom Rosalie älskar centrumet och allt han vill är att göra henne lycklig så skulle han gärna gifta sig varje år!

Han är så gullig mot henne tycker jag!

När dom är nygifta håller dom gärna sig för sig själva,han säger ju det till Bella:
"Hey Bells,did you and Edward break the cottage last night".

Bella-"Ehm no..."
Emmett:"You know how many houses me and Rose broke the first time we got married"?

Bella-"Hmm two"?

Emmett:  (Smiling)"No,three"

:P


I Breaking Dawn är Emmett och Bella väldigt "brother and sister" och man märker att hur mycket Emmett än retas med Bella så älskar han henne väldigt broderligt och han skulle verkligen göra allt för sina syskon.





Av twilightsaga - 19 januari 2009 07:26

Här kommer lite news-flashes från Twilight och dess omgivning :)


  • När man tankar en bil sitter där ju ett lock över,det är faktiskt någon som snott den som sitter på Bellas chevy som hon har i Twilight! Vem stjäl från en bil,för att jäklas eller??

  • Twilights soundtrack klättrar på musiklistorna.Det ligger på första plats på listor som 1: Rock album chart,1: Sountrack chart och Top digital album chart.


Nu är det inte långt kvar till New Moon börjar spelas in,typ en och en halv månad om ens då,jag tror att jag kommer kunna luska fram lite news när det närmar sig!


Ciao!

Av twilightsaga - 18 januari 2009 20:21

Han har alltid varit den där killen i gänget som livar upp stämningen,du vet vem jag menar,det finns en sån i alla kompisgäng.


I Twilights cast är det Kellan Christopher Lutz som spelar Emmett Cullen som alltid bär ett leende på läpparna.


Innan han började med skådespeleriet så var han modell,han jobbade väldigt länge för företaget "Abercrombie&Fitch".


Han har 1 syster och 6 bröder och de uppfostrades i North Dakota av sina föräldrar.

När han gick i skolan hade han planerat att bli civilingengör men sen kom han på tanken att bli skådespelare.

Han blev modell redan när han var 14 år och det var faktiskt en fotograf som uppmuntrade honom att bli skådis.

Så efter gymnaiset flyttade han till L.A för att prova.


På fritiden älskar han att sporta,hans favoriter är scateboarding,styrketräning,basket och tennis. Men han utövar även badminton,skidsporter och dans.


Han är mycket nära vän med Twilight-kollegorna men närmast Jackson Rathbone och Ashley greene då han redan kände dom innan Twilight.


Han spenderade sin 23 födelsedag med casten och han beskrev den såhär:

"I hung out with the cast of Twilight and went on a crazy adventure with a lonley cab-driver".


Förutom New Moon kommer du att se Kellan i filmen Warriors där han spelar tillsammans med Ashley Greene.



Jaha då var 1 Cullen/dag veckan slut,hoppas ni har tyckt om den,KOMMENTERA DINA ÅSIKTER PLS!

Ciao!


Av twilightsaga - 18 januari 2009 18:13

Gaby-Om Rob är med kommer han att spela Jack Sparrows bror.


Moa-Om du kollar på de lite nyare inläggen ser du att jag rättat mitt misstag och skrivit exakt hur Alice Cullen blev förvandlad.

Men tack för att du läste inlägget och försökte rätta till det jag då gjorde fel! :)

Av twilightsaga - 18 januari 2009 12:37

Kolla in Kristen Stewarts egen sida på people.com!

Så underbart att hon vann för hon är så himla värd det,hon är verkligen min favoritskådespelerska!


Klicka in dig på denna länken: http://www.people.com/people/kristen_stewart

och kolla allt om Kristen!

Ciao!

Presentation

Omröstning

Kommer du att läsa mytwilight.bloggagratis.se nu istället?
 Ja självklart!
 Jag tror det
 Vet inte...
 Tror inte det
 Nej!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards