Direktlänk till inlägg 23 januari 2009

Esme Cullen

Av twilightsaga - 23 januari 2009 19:45

Hej!
Jag vet inte vad ni tycker men en en familjemedlemmarna Cullen glöms ofta bort tycker jag,det är Esme Cullen.Så nu tänker jag göra ett stort inlägg om lilla Esme så att ni lär er om kvinnan som knyter samman Cullen-familjen.


Fullt namn: Esme Anne Platt Evenson Culen

Födelsedag: 1895
Året hon blev vampyr: 1921,förvanlad av Carlisle Cullen

Kommer ifrån: Colombus,Ohio
Hårfärg: karamell-brunt

Ögonfärg: guld/svart

Speciell talang: ouppnåligt kärleksfull

Familj: Gift med Carlisle Cullen,adoptivbarnen Emmett,Rosalie,Jasper,Alice,Edward och Edwards fru och de andra barnens nya "syster" Bella och Edward&Bellas dotter Renesmee.

Hobbys: Arkitektur och inredning


Esme Cullens historia.

År 1911 föll Esme från ett träd på familjens farm i Columbus.Eftersom stadens doktor var bortrest och det inte fanns någon som jobbade på det lokala sjukhuset vid den här tiden,det började närma sig midnatt,så fick de åka en längre bit till ett jättelitet sjukhus i en annan stad.

Den supervackra läkaren som skulle behandla henne presenterade sig som Carlisle Cullen,han berättade att hon hade tur,skulle hon ha gjort detta om en månad skulle inte läkare kunnat ta emot henne då han skulle vara i en annan stad då och han var den enda läkaren som jobbade detta nattskiftet (han behöver ju inte sova,men det är ingen som vet)

Carlisle var så snygg och så oehört trevlig att Esme aldrig skulle glömma honom.


Nu var Esme den enda av alla hennes vänner som inte var gifta.Faktum var att hon inte ville gifta sig,många anledningar men Carlisle var en av dom,hon drömde fortfarande om att möta honom igen.

En annan anledning var att hon var klar med sina studier och ville flytta västerut för att bli lärarinna.Detta var dock ingenting hennes mamma och pappa godkände då de tyckte att det var omoraliskt för en kvinna att leva sitt liv utan en man. Så de hittade en man som var son till en familjevän,Charles Evenson.Hon tvingades att tacka ja till Charles frieri och dom gifte sig år 1917 och hon märkte fort att detta var ett dumt beslut.

Folk såg upp till Charles,för andra var han den perfekta maken,han var snäll,trevlig och försörjde Esme men hemma,bakom låsta dörrar och stängda fönster var han en tyrann.Han misshandlade henne om och om igen och detta visste hennes föräldrar men dom brydde sig inte eftersom dom inte ville se att deras enda barn hade misslyckats i sitt liv.

När Charles tvingades att kriga i Första Världskriget var Esme glad,hennes liv var lyckligt i några månader.När han kom tillbaka bröt helvetet lös ännu en gång.


Bara ett tag efter att han återvänt,mot Esmes vilja märker hon att hon är gravid.Hon hade tillslut mod att rymma från Charles då hon vägrade att hennes son eller dotter skulle växa upp med honom som far.

År 1920 rymmer hon till sin kusin i Milwaukee men hon reste längre norrut när hennes föräldrar fick reda på var hon var.

Hon låtsades vara änka och hon lärde ut på skolan i Ashland.

Hennes son föddes 1921 men han dog,endast dagar efter hans födsel.Detta puttade henne över kanten,hon hoppade från en klippa för att ta självmord.Vad hon inte visste var att Carlisle,hennes man hon letat efter jobbade på sjukhuset där dom lade henne direkt på bårhuset i Ashland.

Han hörde ljudet av hennes hjärta nere från bårhuset då han var vampyr och först kände han igen hennes doft han känt när hon var 16 år, hans känslor för henne var fortfarande lika starka.

När han såg henne döende förvanlade han henne direkt.


När hon öppnade ögon för första gången som vampyr kände hon en enorm lättnad när hon såg Carlisle framför sig.

Han förklarade allt och presenterade henne för Edward.

Hennes moderkänslor kallades fram direkt när hon såg den lilla pojken i hennes ögon men genom Carlisles såg hon honom som en man,en man som var en vampyr precis som henne,precis som Carlisle.


Nu är hon limmet som håller samman familjen Cullen.





 
 
Jenny

Jenny

23 januari 2009 20:19

Den kvinnan har gått igenom mycket!!

http://tsivqdnil.blogg.se

 
Ingen bild

Tiffany

24 januari 2009 19:07

vad kul att man får veta så mkt om esmee. men var fick reda på all fakta om henne?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av twilightsaga - 1 september 2009 07:28

Hejhej!Jag lovade ju att ta ett stort beslut igårkväll och sedan skriva om det här och det är precis vad jag kommer göra nu. Det är egentligen ett lika stort beslut för mig som för min lilla blogg här,hihi!   Men tidigare i år,det var nog rätt länge ...

Av twilightsaga - 31 augusti 2009 07:12

Hejhej!Jag lovade ju att ta ett stort beslut igårkväll och sedan skriva om det här och det är precis vad jag kommer göra nu. Det är egentligen ett lika stort beslut för mig som för min lilla blogg här,hihi!   Men tidigare i år,det var nog rätt länge ...

Av twilightsaga - 30 augusti 2009 14:23

Hejhej!Detta är alltså mitt andra Veckans Twilight och jag har sett fram emot detta hela veckan,hihi!Om ni kikar in på bloggen imorgon så kommer det att stå om ett stort beslut,ifall jag tar det. Det är inte säkert men jag kommer bestämma mig ikväll....

Av twilightsaga - 23 augusti 2009 13:35

Hejhej!Idag,söndagen den 23 augusti blir premiären för "Veckans Twilight". Ny start-ny design,hope you like it! Kommer skriva från varje dag denna veckan,det som jag känner är intressant eller bra eller ja,you get it :D   Måndag 17 augusti New Moons ...

Av twilightsaga - 15 augusti 2009 21:50

Hejhej på er alla igen!Jag har börjat sakna denna bloggen allt för mycket och känner att jag måste fortsätta ha nån slags kontakt med den. För några dagar sen fick jag en idé som kanske skulle kunna hjälpa mig med detta men jag ville först tänka igen...

Presentation

Omröstning

Kommer du att läsa mytwilight.bloggagratis.se nu istället?
 Ja självklart!
 Jag tror det
 Vet inte...
 Tror inte det
 Nej!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards