Direktlänk till inlägg 17 januari 2009

Vampyrmytologi

Av twilightsaga - 17 januari 2009 16:39

Detta jag skriver nu är info jag hittat om vampyrer som ses från Twilightsynvinklar-alltså Stehenie Meyer så detta är för att ni ska förstå vampyrerna i Twilight,inte för att dom finns på riktigt!

Enjoy!


  • Skönhet

Drop-ded gorgeous! Ja så skulle man väl kunna beskriva deras skönhet. Att se dom gör en att se ner på sig själv-så tänkte förmodligen Bella första gången hon såg Cullens.

Att Bella dras direkt till Edward kan man inte riktigt förstå,även om hans blod eller något sådant inte lockar henne tror jag det är något liknande.

Volturi beskriver Bella för Edward som att hon är hans "sångare".Det menas med att hennes blod "sjunger" för honom,dom är gjorda för varandra liksom. Jag tror Edward har något som "sjunger" för Bella också.


Vampyrer beskrivs ofta med ord som "ängel" eller något annat omänskligt och deras skönhet är obeskrivlig.

Men hur vacker vampyren är beror på deras skönhet som människa. Som Rosalie var den vackraste i hela Rochester,New York,när hon var mänsklig,därför blev hon extra-vacker som vampyr.

Men skönheten kommer med förvandlingen.


Deras rörelser beskrivs som mycket graciöst,som Alice rörelser beskrivs ofta som dans.Men de som inte är "vegetariska,deras rörelser beskrivs mer som kattlikt och att de vilken sekund som helst skulle kunna attackera.


De "vegetariska" vampyrerna,som Cullens och Denali, har guldiga ögon och när de är törstiga eller arga blir dom svarta.

Men en ociviliserad vampyr,alltså dom som lever på människoblod (de flesta vampyrerna) har röda ögon från människoblodet.

Nyfödda vampyrer har i princip alltid svarta eller mörkröda ögon då de nästan alltid är törstiga.


  • Snabbhet

    Deras snabbhet härstammar från deras mänskliga liv,var dom supersnabba som människor blir dom snabbare än alla andra vampyrer,som Edward tillexempel.

    Ex: Edward kunde på endast en sekund komma från andra sidan parkeringen för att rädda Bella från bilen som skulle kört över henne i Twilight-filmen.

    Det är förmodligen därför dom kör bilar så fort,fart betyder inget för dom.


    • Styrka

    En nyfödd vampyr är mycket starkare än en erfaren vampyr då dom oftast är så törstiga så när dom jagar (vilket dom nästan gör hela tiden) så jagar dom så enormt mycket och får i sig så mycket blod.

    De som inte är "vegetariska" som dricker människoblod blir oftast starkare men Cullens som enhet kan förmodligen besegra vem som helst.

    Även styrkan härstammar från deras mänskliga liv,som Emmett,den starkaste i Cullenfamiljen,var mycket stark som människa och fick däför den enorma styrkan under förvandlingen.


    • Vapen

    En vampyr behöver inte en pistol eller en kniv eller ens huggtänder. Styrkan sitter i huvudet,deras snabbhet och styrka är det som gör att dom är så farliga.

    Även deras skönhet kan ju användas som vapen,you know,humans are like magnets to beautiful things...


    Men även deras lukt,deras andedräkter,som Edwards andedräkt lockar Bella,hans sätt att kyssas (hans smak alltså),han lukt,allt med honom.


    En av de starkaste vapnen är ju såklart Edwards tankeläsning,Alice talang att kunna se in i framtiden och Jaspers förmåga att kunna manipulera känslor.Att ha dessa privilegiumen är ju såklart en megastor fördel!


    Vampyrer har inte huggtänder enligt Meyer,men deras tänder är sylvassa istället och tillsammans med deras styrka är det omöjligt att försvara sig mot dom.

    Plus att deras hud är så hård som sten att det inte går att bita igenom.


    Vampyrers gift sitter i tänderna också faktiskt och därför är Edward rädd när han kysser Bella då han inte vill riva sönder tungan eller repa hennes tandkött då hon kommer få in vampyrgift i munnen och det kommer sprida sig i blodet.


    • Vampyrens förändringar

    En människa som blir vampyr får ju förbättrade sinnen på alla sätt. Ögonfärgen ändras,skönheten förändras,det vet du ju redan!

    Men även hörseln blir über-bra och synen blir mycket bättre. Men speciellt luktsinnet och hörseln.De vampyrer som är spårare har ett extra starkt luktsinne,som James tillexempel.


    En vampyr kan inte bli gravid eftersom det krävs att en kropp kan förändras för att bära ett barn och en vampyrs kropp kan inte förändras.

    Men om en gravid kvinna skulle förvandlas under graviditeten skulle hon alltid ha den formen,i all evighet.


    Deras hår växer inte heller.Alice har så kort hår på grund av att hennes hår helt klipptes av på dårhuset och när hon blev förvandlad hade hennes hår inte hunnit växa ut särskilt långt.

    Inte heller naglar kan växa ut men eftersom deras hud OCH naglar är hårda som sten så behöver dom inte precis oroa sig för att bryta naglarna!

    Plus,kolla in dom här fördelarna: Aldrig raka benen,killar behöver inte raka skägget,inte oroa sig över vikten,aldrig svettas!

    Det finns endel fördelar,en sak som är speciellt är ju att dom aldrig sover, därför har dom ju tid för att exempel som edward-lära sig spela piano och läsa så mycket som Carlisle.

    Dom har inget saliv heller utan det är som gift,men giftet funkar inte om dom inte biter.


    Vampyrer dör när dom går ut i solen-NEEEEEEJ! Den glittrar däremot,som en miljon diamanter ungefär.Därför bor dom i områden som Alaska eller regnskogen-här täcks dom ju av träd.


    • Fienden

    Enda fienden dom har är varandra och varulvar.

    Enda sättet att döda en vampyr är att slita sönder kroppsdelar och bränna upp dom.

    De gamla andekrigarna (förfäderna till Quileuteindianerna) slet sönder vampyrerna som bara kom en och en men brände dom inte,då gick delarna ihop igen till en kropp.Då kom de på att man skulle bränna delarna.


    • Förvandlingen

    När förvandlingen sker så önskar människan hellre att dom skulle mördas direkt,det beskrivs som tortyr. När James biter Bella syns det tydligt att hon torteras när giftet sprider sig.


    Att Carlisle inte dödade Edward,den första han förvandlade är faschinerande,när en vampyr smakar mänskligt blod släpps alla spärrar och deras törst tar över.Men tänk då när Edward räddar Bella-han suger ju ut James gift,och hennes blod som "sjunger" för honom!

    Med Carlisles metod tar förvandlingen ungefär 3 dagar eftersom han biter där han inte får i sig så mycket blod för att han inte ska lockas så det kommer in lite gift i taget. Offret ber för döden att komma men den kommer inte.


    Bella beskriver det som att det brinner inom henne och det blir bara värre och värre.

    Ju närmare hjärtat vampyren biter desto fortare går det,Edward förvandlar ju Bella på detta sättet men eftersom att hennes hjärta nästan slutat slå vid förvandlingen tar det ännu längre tid efter som det inte pumpar så fort.


    Inte förräns giftet gått igenom alla celler i hela kroppen och torkat ut kroppen på mänskligt blod är förvandlingen klar,därför tar det så lång tid.

    Sista steget i förvandlingen är när hjärtat stannar-det är här människan tillslut blir en vampyr.


    The end.

 
 
Ingen bild

gaby

17 januari 2009 17:58

det här är och kommer alltid att vara den bästa sammanfattningen om twilights vampyrer någonsin!!!!!!

 
Joizan - The Tokio hotel fan

Joizan - The Tokio hotel fan

17 januari 2009 20:24

läste inte allt... Men älskar vampyrer (av en viss anledning)

http://jojolovehorse.bloggagratis.se

 
Ingen bild

tove

16 april 2009 18:31

kanske en dum fråga men undrar vart vampyrer kommer när dom har dött jag menar om man nu tror på gud och sånt... jag gör inte de men ja e nyfiken...

 
Mika

Mika

20 maj 2009 18:27

Hej, jag gillar din blogg väldigt mycket vill jag först säga. Men sen så undrar jag om det är du som har skrivit all information om varulvarna och vampyrerna och även informationen om karaktärerna själv eller om du har tagit från något annat ställe. Fråga 2 är om det är okej att kopiera din text, om det jag nämde innan ifall jag skriver: Källa; och sedan en länk :) Hoppas det, kram ^^

http://thetwilightsaga.webblogg.se

 
annis

annis

26 maj 2009 22:12

Bästa sammanfattningen gumman! Du är bäst!
kram

http://www.annasminnen.blogg.se

 
llatti /ft.

llatti /ft.

31 juli 2009 09:05

Ville bara påpeka en sak. Jag tror nog du hade lite fel om det där om att Bella skulle skära sig fall dom verkligen kysstes. För det första giftet kommer inte ut sådär lätt, för det andra Edward är rädd för att fall hon skär sig skulle han inte kunna stå emot och då skulle han sprida giftet i henne. I bok ett te.x när han suger ut james gift ur henne, där kunde han stå emot men giftet kom inte eller hur?
Därför han inte ville släppa ut det, så det var vad jag ville skriva.

http://ingen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av twilightsaga - 1 september 2009 07:28

Hejhej!Jag lovade ju att ta ett stort beslut igårkväll och sedan skriva om det här och det är precis vad jag kommer göra nu. Det är egentligen ett lika stort beslut för mig som för min lilla blogg här,hihi!   Men tidigare i år,det var nog rätt länge ...

Av twilightsaga - 31 augusti 2009 07:12

Hejhej!Jag lovade ju att ta ett stort beslut igårkväll och sedan skriva om det här och det är precis vad jag kommer göra nu. Det är egentligen ett lika stort beslut för mig som för min lilla blogg här,hihi!   Men tidigare i år,det var nog rätt länge ...

Av twilightsaga - 30 augusti 2009 14:23

Hejhej!Detta är alltså mitt andra Veckans Twilight och jag har sett fram emot detta hela veckan,hihi!Om ni kikar in på bloggen imorgon så kommer det att stå om ett stort beslut,ifall jag tar det. Det är inte säkert men jag kommer bestämma mig ikväll....

Av twilightsaga - 23 augusti 2009 13:35

Hejhej!Idag,söndagen den 23 augusti blir premiären för "Veckans Twilight". Ny start-ny design,hope you like it! Kommer skriva från varje dag denna veckan,det som jag känner är intressant eller bra eller ja,you get it :D   Måndag 17 augusti New Moons ...

Av twilightsaga - 15 augusti 2009 21:50

Hejhej på er alla igen!Jag har börjat sakna denna bloggen allt för mycket och känner att jag måste fortsätta ha nån slags kontakt med den. För några dagar sen fick jag en idé som kanske skulle kunna hjälpa mig med detta men jag ville först tänka igen...

Presentation

Omröstning

Kommer du att läsa mytwilight.bloggagratis.se nu istället?
 Ja självklart!
 Jag tror det
 Vet inte...
 Tror inte det
 Nej!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards