Direktlänk till inlägg 16 januari 2009

Jasper Withlock-Hale-Cullen

Av twilightsaga - 16 januari 2009 19:07

Fullt namn: Jasper Withlock-Hale-Cullen 

Födelsedag: 1843

Dagen av förvandling till vampyr: 1863 av Maria

Född i: Texas

Hårfärg: Hounungsblont

Ögonfärg:guld/svarta

Speciell talang:han kan manipulera känslorna för personerna i hans omgivning

Familj: Gift med Alice Cullen. Carlisle, Esme, Rosalie, Emmett, Bella,Edward och Renesmee Cullen

Hobby: Vetenskap och musik

Smeknamn: Jazz


Jasper Whitlock-Hale-Cullens historia

Jasper Whitlock var en mycket talangfull ung man som var soldat redan innan han fyllt 18 år då han var mycket skicklig.Men han var till en början bara ansvarig för att vid krig få kvinnor och barn säkra.Men generalen såg talang i Jackson och han blev befodrad.

Han var nu den som ansvarade för armeérna när generalen var ute i krig.

1863 har han varit och räddat barn och kvinnor från "Civil war" och då ser han dom plöstligt.Tre utomordentligt vackra kvinnor mitt inne i skogen,han faller av hästen han bytat till sig och slår i huvudet.


De tre kvinnorna rör sig med sån grace att han blir helt förundrad. Han får genom deras samtal med varandra reda på att dom heter Maria,Nettie och Lucy och genom sin perfekta förmåga att känna förhållanden mellan människor så inser han att Maria är ledaren. Han hör också att Nettie och Lucy säger att dom inte kan göra det,dom dödar oftast bara offrena.

Genast börjar han undra,hur kan tre så vackra kvinnor ha dödat någon?

Maria säger att det är okej men att dom får gå där ifrån för hon vill göra detta ensam.Hon förklarar inget utan nästa gång han vaknar känner han bara en sån otrolig törst efter blod...


Ni måste veta att i Södra USA i Texas härjade länge vampyrer som försökte vinna över områdena med mest "föda",människor alltså. Så det var många blodiga strider och den värsta vampyren var Benito. Han kom på strategin att göra nya vampyrer av vanliga människor och bygga upp armeér med nyfödda vampyrer. På så sätt erövrade han flera områden.När fler erfarna vampyrer tog efter detta så försvann så många människor och Volturi bröt in för att bevara hemligheten om vampyrer. De utplånade HELA södra USA på nyfödda vampyrer och under några år var det okej.

Men de som hade varit försiktiga började nu slåss med sina armeér men var mer skickliga på att inte ta för stora städer åt gången.


Maria var en av dom som hade varit försiktig och började nu med Jaspers hjälp skapa en ny armé.

När Lucy och Nettie vänder sig emot Maria utplånar Jasper dom och armeén fortsätter. Maria lyckas med Jaspers skicklighet att lugna de nyfödda när de behövdes bygga upp en armé på 20 nyfödda,den största nånsin.
Jasper mötte en vampyr som kom till Sydamerika där han nu befann sig,han hette Peter och de blev genast vänner. Peter anslöt sig till Jasper och Maria. Men en dag när dom skulle byta ut de nyfödda för deras styrka försvann mötte Peter Charlotte,en av de nyfödda. När Jasper skulle döda henne fick Peter henne att fly för han älskade henne.Dom bildade sedan ett par och är nomader tillsammans.


Jasper insåg efter ett långt liv av mördandet att han inte klarade det längre.Han följde sin vän Peters fotspår och mötte upp med honom.Han tipsade om Denali-klanen i Alaska och Jasper flyttade dit.Dom var "vegetariska vampyrer" och Jasper klarade inte att leva så särskilt länge.


När han kom till Philadelphia mötte han en kvinnlig vampyr som hette Alice. Hon kunde se i framtiden och hade sett honom komma.

Första gången dom träffades sa hon "Äntligen kommer du,jag började bli orolig".Hon berättade om Cullens och sa att hon hade sett dom bo hos dom.

Dom åkte dit och med alla Jaspers ärr från krigen med de nyfödda och att Alice redan kunde alla Cullens namn skrämde dom livet ur Cullens men Alice förklarade allt.

Alice och Jasper är gifta.


När Edward binder samman sitt liv med Bellas har Jasper det svårt eftersom han levt tidigare för att döda människor men han älskar också Bella (som en syster) längre fram och vill ju inte döda henne för Edwards skull heller.

Men efter incidenten på Bellas 18-årsdag tror han att han är tillbaka på samma spår.Med Alice hjälp kommer han tillslut med många om och men tillbaka på banan.


När Victoria återvänder får Jasper visa vad han kan när det handlar om nyfödda vampyrer och han lär upp hela sin familj OCH varulvarna.Han är verkligen en skicklig krigare,det får alla se då!


Jasper är verkligen en kämpe,han har tagit sig från botten till toppen och är så älskad av alla,speciellt av Alice,hans själsfrände.

Men även av hans brödrar Emmett och Edward,han far Carlisle,hans mor Esme och hans systrar Rosalie och Bella.


Faktum är att eftersom Jasper och Rosalie är så lika så för att folk ska tro att dom är tvillingar så dom heter båda  Hale som Rosalie hette i hennes mänskliga liv.



 
 
Ingen bild

Jasper

26 november 2009 10:43

Shit jag älskar jasper och nu älskar jag han ännu mer!!! "OMG I LOVE JASPER AND NOW I LOVE HIM MORE!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av twilightsaga - 1 september 2009 07:28

Hejhej!Jag lovade ju att ta ett stort beslut igårkväll och sedan skriva om det här och det är precis vad jag kommer göra nu. Det är egentligen ett lika stort beslut för mig som för min lilla blogg här,hihi!   Men tidigare i år,det var nog rätt länge ...

Av twilightsaga - 31 augusti 2009 07:12

Hejhej!Jag lovade ju att ta ett stort beslut igårkväll och sedan skriva om det här och det är precis vad jag kommer göra nu. Det är egentligen ett lika stort beslut för mig som för min lilla blogg här,hihi!   Men tidigare i år,det var nog rätt länge ...

Av twilightsaga - 30 augusti 2009 14:23

Hejhej!Detta är alltså mitt andra Veckans Twilight och jag har sett fram emot detta hela veckan,hihi!Om ni kikar in på bloggen imorgon så kommer det att stå om ett stort beslut,ifall jag tar det. Det är inte säkert men jag kommer bestämma mig ikväll....

Av twilightsaga - 23 augusti 2009 13:35

Hejhej!Idag,söndagen den 23 augusti blir premiären för "Veckans Twilight". Ny start-ny design,hope you like it! Kommer skriva från varje dag denna veckan,det som jag känner är intressant eller bra eller ja,you get it :D   Måndag 17 augusti New Moons ...

Av twilightsaga - 15 augusti 2009 21:50

Hejhej på er alla igen!Jag har börjat sakna denna bloggen allt för mycket och känner att jag måste fortsätta ha nån slags kontakt med den. För några dagar sen fick jag en idé som kanske skulle kunna hjälpa mig med detta men jag ville först tänka igen...

Presentation

Omröstning

Kommer du att läsa mytwilight.bloggagratis.se nu istället?
 Ja självklart!
 Jag tror det
 Vet inte...
 Tror inte det
 Nej!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards