Direktlänk till inlägg 16 januari 2009

Edward Cullen

Av twilightsaga - 16 januari 2009 18:04

Fullt namn: Edward Anthony Masen-Cullen

Födelsedag: 20 juni 1901
Dagen av förvandling till vampyr: 1918,av Carlisle Cullen

Född i: Chicago,Illinois
Hårfärg: Bronsfärgat

Ögonfärg: Född gröna vampyr-guld/svarta
Speciell talang: Tankeläsare

Familj: Ursprungligen Edward&Elizabeth Masen. Numera Carlisle,Esme,Rosalie,Emmett,Alice,Jasper,Bella och Renesmee Cullen

Hobby: Bilar och att spela piano

Bil: Silver Volvo S60R och silver Aston Martin C12


Edward Cullens historia

Hans liv i Chicago var ganska lyckligt och fridfullt.Hans familj var ganska rik eftersom hans pappa Edward var en mycket framgångsrik advokat.

Men Elizabeth,Edwards mamma,var ganska orolig när Första världskriget var pågång och Edward bara var ett par år ifrån att vara en obligatorisk soldat då han skulle ha fyllt 18 år 1918.


I september året innan drabbade spanska sjukan Chicago. Den drabbade hela Edwards familj och hans pappa dog fort men deras läkare Carlisle Cullen hade lyckats hålla både Elizabeth och Edward vid liv.Carlisle såg att det var Edward som hade sämst odds för att överleva men en kväll förändrades allt. Elizabeths feber steg drastiskt och hon hade bara denna kvällen kvar att leva.På något mystiskt sätt visste hon vad Carlisle var och att han kunde rädda hennes son. Hon sa till honom "I know you can save my son,do what you have to". Hon dog denna samma kväll. Carlisle såg att Edward inte heller hade mycket kvar av sitt liv. Den kvällen berättade Carlisle för den döende Edward och förvandlade honom.


Tiden efter presenterade dom Edward som Carlisles lillebror som kommit från Europa men när familjen växte och dom flyttade presenterades han som Carlisle och Esmes adoptivson.


Från 1927-1931 levde Edward för sig själv då han inte klarade av Carlisles "vegetariska" liv.Men efter 4 år av rebell-liv så återvände han till Carlisle och Esme fylld av skuld.Men dom välkommnade honom hem som en förlorad son.


Runt år 1936 flyttade den lilla familjen Cullen till Forks där dom mötte Quileuteindianerna. De var varulvar-vampyrernas enda fiende.Men Carlisle förhandlade med ledaren-Epraheim Black och de kom överens om att sålänge Cullens inte biter en människa kan dom leva i frid.

Här bodde Cullens i ett par år innan dom flyttade igen.


2003 flyttar Cullens tillbaka då med fler familjemedlemmar. Rosalie,Emmett,Alice och Jasper har gått med i familjen för att leva med Carlisle,Esme och Edward.

Rosalie och Emmett är ett par och Alice och Jasper så Edward blir lite av det femte hjulet även om han är bästa vän med alla sina syskon.


2005 möter Edward Bella.Hennes blod är så lockande att han först tar avstånd från henne.Det funkar inte då han blir kär i henne. Han vet att han funnit sin själsfrände och det vet hon att hon funnit i honom.

När spåraren James nästan tar död på Bella finns Edward där och räddar henne.


På Bellas 18-års dag sker ett misstag och Cullens lämnar Forks.Edward tvingas stänga ljudet av hans hjärta ute och lyssna på hans tankar och tar nästan död på sig själv när han lämnar Bella.

Han spenderar sin tid med att spåra Victoria,över hela USA och ner i Sydamerika.När han får reda på en misstanke att Bella är död så flyger han till Italien för att be Volturi,vampyrernas ledare att döda honom.Som tur är vill Aro-högsta ledaren-värva Edward och säger därför nej till dödsönskan.

När Bella reser med Alice till Italien för att rädda Edward från att gå ut i solen (hans plan B om inte Volturi-planen funkade) och dom lyckas snacka sig ifrån döden.


Väl hemma fortsätter livet som vanligt för Bella och Edward.Carlisle har gått med på att förvandla Bella efter examen eftersom Edward säger att han inte vill ta Bellas själ.Han ger henne ett alternativ,om dom gifter sig,då ska han både älska med henne och göra henne till vampyr.Hon tvekar mycket länge...

En spårare har varit i Bellas rum och tagit saker för att få med hennes doft.Cullens räknar med Bellas hjälp och framför allt Jaspers hjälp att Victoria är tillbaks och hon har skapat en armé full med nyfödda vampyrer för att ta ut Bella och Cullens.

Jasper förbereder Cullens och faktiskt varulvarna som ger med sig och hjälper till för en fight mot victoria och hennes armé.


Bella är nu tvungen att välja-vampyr eller varulv-edward eller jacob.Hon väljer tillslut Edward och säger sitt sista adjö till Jacob.

Bella accepterar Edwards frieri och de låter Alice löpa amok med bröllopsplanerna...

Vad Bella inte vet är att Edward faktiskt skickar en inbjudan till Jacob...


Ett bröllop står för dörren och nu är det dags.Bella är ju inte vampyr än utan Edward vill ju behålla henne mänsklig så länge så möjligt. De gifter sig och åker på smekmånad på Isle Esme.

De älskar och Edward säger att det var den bästa natten i hans liv,han hade ju pratat med Emmett och Jasper och Carlisle och fått reda på all info om hur det är men nu när han upplevt det själv kvittade deras information,det var mycket bättre.

När de får veta om Bellas graviditet och att barnet,inte med vilje,försöker döda henne går Edward in i en stor depression.

Men när hon är 99% död precis efter Renesmees födsel förvandlar han henne tillslut.

Och med mycket om och men,bråk och fight med Volturi,många nya vänner,uppgörelse med Jacob så får han äntligen livet han alltid önskat,Bella,Renesmee,i en familj tillsammans med sin egna familj.

The end.

 
 
Jenny

Jenny

16 januari 2009 18:44

Han har gått igenom ett hårt liv asså! Men ett lyckligt slut gör alla lyckliga!

http://tsivqdnil.blogg.se

 
anna

anna

16 januari 2009 21:24

Shit, tack så himla mkt för det här Christina :) Jag har inte läst tvåan elr trean än, för johanna vill inte bli klar med tvåan men nu vet jag lite. :P
Ska läsa om Jasper och Jakob imorgon :)
tack än en gång!

http://www.absolutanniis.blogg.se

 
Ingen bild

Anonym

5 februari 2009 18:36

Vet du om fyran finns på svenska? Om den inte gör det, vet du när den kommer ut? (:

 
Ingen bild

Sofie

25 maj 2009 17:53

Hjälp vad bra skrivet!

 
Ingen bild

Michaela

15 november 2009 20:14

Hejsan !
Vet du vilket djur familjen cullen har på sin sköld ? ,
Lejon , Torsk , Pelikan ?

 
wilma

wilma

31 december 2009 12:09

The Cullens har ett lejon på sin sköld!! Och så har de en hand som står för tillit och ärlighet
och så har de ett lejon som står för styrka och vildeht och så har de klöver som står för beständighet!! Hoppas du fick nytta av det du som undrade:D

http://www.nogg.se/TwilightLoves

 
Ingen bild

Hej

30 januari 2010 11:12

det var en jätte bra text jag har bara läst ettan men jag ska läsa tvåan snart!

 
Ingen bild

tjej

1 mars 2010 16:48

men nej vad jag ånra mej, har ju inte sett 3an :( nu vet jag ju allt..

 
CissiMedC

CissiMedC

1 mars 2010 17:44

Jättebra text! Twilightböckerna äger! ;D

"Skrivet av: tjej

men nej vad jag ånra mej, har ju inte sett 3an :( nu vet jag ju allt.."

vad menar du med "sett trean"??? man läser väl böckerna eller??
dom är ju bäst iaf... :D

http://www.cissimedc.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Anomym

23 april 2010 21:01

Hej
Jag älskar twilight filmerna och bökerna.

 
Ingen bild

fanny

29 maj 2010 14:10

älskar tvilight !!

 
Ingen bild

Lisa

14 juli 2011 19:51

älskar twilight älskar Edward=Robert!!!:)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av twilightsaga - 1 september 2009 07:28

Hejhej!Jag lovade ju att ta ett stort beslut igårkväll och sedan skriva om det här och det är precis vad jag kommer göra nu. Det är egentligen ett lika stort beslut för mig som för min lilla blogg här,hihi!   Men tidigare i år,det var nog rätt länge ...

Av twilightsaga - 31 augusti 2009 07:12

Hejhej!Jag lovade ju att ta ett stort beslut igårkväll och sedan skriva om det här och det är precis vad jag kommer göra nu. Det är egentligen ett lika stort beslut för mig som för min lilla blogg här,hihi!   Men tidigare i år,det var nog rätt länge ...

Av twilightsaga - 30 augusti 2009 14:23

Hejhej!Detta är alltså mitt andra Veckans Twilight och jag har sett fram emot detta hela veckan,hihi!Om ni kikar in på bloggen imorgon så kommer det att stå om ett stort beslut,ifall jag tar det. Det är inte säkert men jag kommer bestämma mig ikväll....

Av twilightsaga - 23 augusti 2009 13:35

Hejhej!Idag,söndagen den 23 augusti blir premiären för "Veckans Twilight". Ny start-ny design,hope you like it! Kommer skriva från varje dag denna veckan,det som jag känner är intressant eller bra eller ja,you get it :D   Måndag 17 augusti New Moons ...

Av twilightsaga - 15 augusti 2009 21:50

Hejhej på er alla igen!Jag har börjat sakna denna bloggen allt för mycket och känner att jag måste fortsätta ha nån slags kontakt med den. För några dagar sen fick jag en idé som kanske skulle kunna hjälpa mig med detta men jag ville först tänka igen...

Presentation

Omröstning

Kommer du att läsa mytwilight.bloggagratis.se nu istället?
 Ja självklart!
 Jag tror det
 Vet inte...
 Tror inte det
 Nej!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards